• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Tot welke leeftijd geloof je in sinterklaas

Gegevens
Gemaakt door: 09.10.2019
Auteur: Stef
Bekeken: 356

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Zwanger worden Kinderen maken zich vaak minderen zorgen dat hun ouders.

Maar als je kind richting de bovenbouw van de basisschool gaat en nog steeds in Sinterklaas gelooft, kun je misschien voorzichtig aankaarten dat het toch wel gek is dat Sinterklaas zo oud kan worden en dat hij vaak op veel plekken tegelijk is. Mijn oudste 6 jaar gelooft nog. Zwangerschap en bevallen Er is niet echt een leeftijdsgrens wanneer kinderen moeten weten hoe de vork in de steel zit. Hoe ga je daarmee om? Dus de Sinterklaas in de optocht, was een hulpsinterklaas geweest, zodat we het feest nog konden vieren en konden genieten van die lieve Sinterklaas.

Hoe vertel de mobiele fietsenmaker uden het. Maar als je kind richting de bovenbouw van de basisschool gaat en nog steeds in Sinterklaas gelooft, kun je misschien voorzichtig aankaarten dat het toch wel gek is dat Sinterklaas zo oud kan worden en dat hij vaak op veel plekken tegelijk is.

Of hebben mijn ouders dat me wijsgemaakt vroeger hahaha. Luister naar je kind en tot welke leeftijd geloof je in sinterklaas in op wat hij al weet. Je kunt beter zelf voor die tijd het nieuws vertellen dan dat ze het in de klas cold turkey voor hun kiezen krijgen. Mijn ouders vonden het super leuk en waren heel goed in het Sinterklaas gebeuren geloofwaardig maken en waarschijnlijk wilde ik het ook heel graag geloven. Accepteer Lees meer?

Wij blijven het ook gewoon vieren, dat deden we ook toen ik kind was. Vorig jaar al merkte ik dat mijn oudste toen 6 al vraagtekens plaatste bij een aantal zaken. Ik weet nog dat mijn moeder het vertelde, geen idee hoe oud ik was..

En ik vond het Sinterklaasfeest nog net zo leuk en spannend. Ik weet eigenlijk niet hoe ze bij mijn dochter in de klas sinterklaas vieren, ze zit in groep 3,4,5 dus een deel gelooft wel en een deel ook niet meer.

Ik denk dat 7 wel een mooie leeftijd is. Mijn oudste 6 jaar gelooft nog. Maar ik ben daar niet bang voor, hij speelt het gewoon mee want zo hoort het, dat doe ik ook. Ik wou dat mijn schoonzus zo handig was geweest. Zoon is dik 8.

  • Veel ouders vinden het lastig om een goed moment te vinden om je kind de waarheid te vertellen over Sinterklaas. Korting op speelgoed.
  • In groep 4 werden de gelovige kinderen mee genomen om iets te doen en tegen de niet gelovige verteld dat ze niets mochten zeggen. Lilith november 9, om - Antwoorden.

Vroeger bij ons op de basisschool werd verwacht dat alle kinderen uit groep 5 niet meer geloofden! Ik vind het ook wel een logische leeftijd, maar het is toch fijn als ze het even bij de ouders navragen, ruiken of voelen. Daarna is het risico groter dat ze er op een andere manier achter komen! Ik heb hem nooit verteld of die goeie ouwe sint wel of niet bestaat.

Er wordt gewoon gezongen bij de schoentjes en 5 december is een heerlijk avondje, tot welke leeftijd geloof je in sinterklaas.

Gerelateerde berichten

Vind je het lastig om een goed moment te vinden om je kind de waarheid te vertellen over Sinterklaas? Ze heeft 2 boeken die ze graag wil hebben, maar om de kosten wat te drukken vraagt ze er 1 aan Sinterklaas en 1 aan mij. Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren.

Profiteer van last minute prijzen bij Center Parcs. Veel ouders vertellen dat Sinterklaas vroeger wel heeft bestaan, na zo'n uitleg. Geloven in sinterklaas. Nu weten de meeste kinderen rond hun zesde jaar dat Sinterklaas niet bestaat.

Hij kwam dus al met veel vragen. Nou, maar dat niemand honderden jaren oud kan worden en overal tegelijk kan zijn, van simpele appartementen met zelfzorg tot luxueuze en dure hotels.

Wanneer vertel je aan je kind dat Sinterklaas niet bestaat?

Ieder kind is anders. Meld een fout. Meld je nu ook aan en klets mee!

Mam pardoes kabouters reuzen en elfjes bestaan niet echt he, tot welke leeftijd geloof je in sinterklaas, tja dat is echt iets voor hem om nu al achter te komen of over na te denken. Maar er komt een moment dat de twijfel toeslaat.

Ik kan geen leugentje om bestwil. Dan wordt het voor beide gevers niet te duur. Terwijl het hele circus nog niet eens echt is losgebarsten. Die zij, hoe zit het dan met zwartepiet en sinterklaas? Wij kiezen regelmatig een aantal korte opvoedvragen uit die we op de site beantwoorden? Ik denk dat ik het laat afhangen van mijn kind! Kinderen vertelde ook niets?

Geloven in sinterklaas

Dat Sinterklaas een lieve man was, die cadeautjes gaf aan kinderen als hij jarig was, en dat we zijn verjaardag op die manier zijn blijven vieren. Maar ik ben daar niet bang voor, hij speelt het gewoon mee want zo hoort het, dat doe ik ook. Ik heb hem nooit verteld of die goeie ouwe sint wel of niet bestaat. Hier ook niet.

Het kan zijn dat hij verdrietig is omdat hij denkt dat de gezelligheid, het snoep en de cadeaus nu aan zijn neus voorbij gaan. Maar je ziet ze denken… steeds vaker en steeds langer… Geloven in Sinterklaas …. Mijn oudste gelooft sinds zijn 6e niet meer.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0