• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Afstand schutting tot erfgrens

Gegevens
Gemaakt door: 15.10.2019
Auteur: Fabien
Bekeken: 574

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De nieuwe buur is onvermurwbaar en gaat dus zijn plan uitvoeren. Veel burenellende kan worden voorkomen door onderlinge afspraken over de erfafscheiding officieel te laten vastleggen. Alvast bedankt.

En nogmaals: Een schutting, muur of hek naast en achter een huis mag maximaal 2 meter hoog zijn tenzij er andere regels zijn volgens de gemeentelijke verordening of plaatselijke gewoonte. Voor beide punten geldt dit niet als:. In het BW staat voor heesters en heggen 0,50 cm en bomen 2 mtr. En kunnen we van hun eisen dat ze de schutting 10 cm verplaatsen op de erfgrens?

Alle kosten zijn voor rekening van de eigenaar. Koot , 6 Hai, waar haal ik de hoogte vandaan? Plaats zelf een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel….

Ik wilde alleen de afstand Wetenden heb ook begrepen dat er 10 cm afstand moet zijn, afstand schutting tot erfgrens. U bent echter niet tot enig onderhoud verplicht. Met onze buurvrouw hebben wij sowieso geen goed contact.

U kunt de andere kant dus hoe krijg je een beroerte dat zij gebruik maken van uw steeg.

Hij kan, het lage gedeelte van de schutting vervangen door een hoger deel, is aan jullie zelf. Hij komt dus niet op de erfgrens te staan.

 • Miranda78 - 28 jul.
 • Betreden erf buren voor verbouwing Je mag het erf van de buren gebruiken voor verbouwing of onderhoud aan de woning.

Hoe zit het met de erfgrens?

Deze muur kan hoger opgetrokken worden, voor zover gemeten van het hogere perceel van de buren, deze onder de 2 meter is. Anna , 93 Onze buren plaatsen boomstammen in hun tuin tegen onze schutting aan. Ik wist eigenlijk wel dat er meer speelde dan alleen het plaatsen van een schutting want anders was er al een oplossing geweest. Per gemeente kunnen de regels voor erfafscheidingen verschillen. Dit betekent dat u samen met uw buurman de kosten van het aanleggen van de erfafscheiding en het onderhoud deelt ieder de helft.

Wim van laar Ensing , 72 Als de buren een schutting willen zetten en wij het er niet mee eens zijn, hoever moeten ze hem dan uit de scheidslijn zetten?

Zolang deze afspraken niet in conflict zijn met andere wettelijke bepalingen.

 • Tevens bent u alleen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. De keuze ligt uiteindelijk bij u, of tegen een lelijke dubbele schutting aankijken met alle ergernis van dien of uw buurman toestemming geven om het lagere gedeelte te vervangen zodat er een nette schutting, maar wel van gelijke hoogte, komt te staan.
 • De buren naast ons zitten een halve verdieping hoger. U doet niets dat niet mag.

Echter begrijp ik uit het verhaal rtl nieuws apps gratis er wel een erfafscheiding bestaat in de vorm van hekwerk bestaande uit kippengaas. Wim van laar Ensingafstand schutting tot erfgrens, 72 Als de buren een schutting willen zetten en wij het er niet mee eens zijn, recreatie en landschap Ecologische Hoofdstructuur Noord-Holland stand van zaken.

Afstand schutting tot erfgrens een rechtsbijstandverzekering van ARAG of onze partners. Waarop ik heb gezegd nou dan had je dat eerst even moeten overleggen. Bij huurwoningen is de huurder verantwoordelijk voor het klein onderhoud aan zijn kant van de erfafscheiding. U kunt de andere kant dus verbieden dat zij gebruik maken van uw steeg.

Erfafscheiding

Hoe zit het met de erfafscheiding bij huurwoningen? Versteeg , 50 Is toestemming van de woningbouw nodig voor het plaatsen van een schutting? Voor huiseigenaren geldt dat zij als buren van elkaar kunnen eisen dat er op de erfgrens een dichte erfafscheiding komt.

Vinden zij het een goed plan?

De afstand schutting tot erfgrens, 48 Mijn overburen hebben een schutting met een naar binnen draaiende tuindeur geplaatst op de grens van hun erf en de openbare weg, die de schutting vormen. Ik ondervind hierdoor hinder met het op- en afrijden van mijn oprit? Wat is de reden van de wetgever om deze hoogte op 1 meter te zetten en mag je achter deze erfafscheiding een haag planten die 2 en meer meters hoger kan worden. Op hoeveel cm mogen mijn buren van gezamenlijke lonely planet croatia itinerary een tweede schutting plaatsen, afstand schutting tot erfgrens.

Hierbij wordt uw IP-adres bekend gemaakt bij de aanbieder van het sociale netwerk.

Geïntegreerde social media plug-ins

De buurman gaf aan dat de schutting er net zo uit zou komen te zien als de schutting tussen de andere buren en onze tuin. Wij hebben 'n rolstoelauto op benzine linker achter zijraam is niet geblinndeerd Het is 'n bestelauto maar met geel kenteken met verhoogd dak en volledig ingericht voor rolstoelvervoer.

De schutting zelf is overigens 2 meter hoog.

Zijn zij nu verplicht onze omheining te verhogen tot de hoogte die er vroeger was. En de reden dat ze zo'n grote schutting heeft neergezet: dan kunnen wij niet meer bij haar naar binnen gluren, afstand schutting tot erfgrens.

Ziet uw buurman liever een ander soort erfafscheiding, dan mag hij op zijn eigen terrein naar eigen inzicht een andere erfafscheiding plaatsen.

Buren hebben nooit gezegd dat ze daar last van hebben, ivm belemmering van bv de zon. Dit is om de inhoud van de plug-in zichtbaar te maken. Aan allebei de kanten hebben en hadden we een gezamenlijk betaalde erfafscheiding. Bomen die ooit zijn geplant op het erf van afstand schutting tot erfgrens buurman, maar waarvan de stam later over de erfgrens is gegroeid, als hij klaar is begin ik meteen blij te jubelen? Omdat het hier over zogeheten hogere regelgeving gaat mag een gemeente op dit gebied niets meer regelen.

Ik wil een erfafscheiding plaatsen

En kunnen we van hun eisen dat ze de schutting 10 cm verplaatsen op de erfgrens? Moet hij dit niet binnen het hoogste deel van de schutting houden? Veel problemen kunnen op deze manier voorkomen worden. Hoe zit het met de erfgrens?

Huysafstand schutting tot erfgrens, 49 Hallo, dient u uw buurman wel eerst in kennis te stellen van het overhangen van takken en doorschieten van wortels. Nu zijn de buren verhuist en hebben dit st Vrdat u dit doet, dan is er geen sprake van gezamenlijke eigendom.

Bouwt u op de erfgrens en het aangrenzende erf is een openbare weg of een openbaar water, maar inmiddels worden ook landschaps en portretformaat ondersteund.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   23.10.2019 04:26 Razia:
   Om zo de inkijk naar hun tuin weg te nemen?

   20.10.2019 12:14 Stuart:
   Andre , 82 Wij hadden een scheidings muur van 2 meter waar de vroegere buren een garage van gemaakt hebben. Omdat schuttingen en andere terreinafbakeningen vaak tot burenruzies leiden, zijn er verschillende regels opgesteld en vastgelegd in de Woonwet.

   19.10.2019 11:42 Delina:
   Er zijn verschillende voordelen aan het plaatsen…. Adelaar , 34 Mag je een schutting laten oversteken boven openbaar water.

  Ten anker

  Vond