• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Bitterballen uit de oven gezonder

Gegevens
Gemaakt door: 13.10.2019
Auteur: Diogo
Bekeken: 929

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De smaak is OK, beetje te zout naar mijn zin. Beeld: Mora Een kroket of een vers zacht bolletje of een boterham. Bekijk daarom de voedingswaardetabellen op de verpakking om te zien of een gezonder uitziend product daadwerkelijk een betere keuze is.

Als je dit lekker vind heb je nog nooit een echt goede frituur kroket gegeten. Duidelijk verhaal, toch? De friet van CêlaVíta, voor bereiding in zowel oven als frituur, lijkt voor de smaak toch niet zo geschikt uit de oven. Reactie Naam E-mail Website Mijn naam, e-mailadres en website bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Frituurpan schoonmaken. Test Er komen steeds meer ovensnacks op de markt.

Het suikergehalte hebben we afgelezen van de etiketten. Ik heb hem voorzichtig gepakt? Op de geadviseerde baktemperatuur is die al na korte tijd donker en daardoor droog qua smaak? Als ze klaar zijn Laat ik ze eerst een paar minuten rusten op een bord. Test: uit de oven of frituur, bitterballen uit de oven gezonder.

Ik leefde helemaal op toen ik van de week een reclame zag over nieuwe Mora-kroketten.
 • Hier zie je dat er zelfs meer calorieën zitten in de bitterballen uit de oven en meer verzadigd, en dus ongezond, vet.
 • Je outfit, de schuur, het huis en met een beetje pech je partner. Om dit probleem te voorkomen hebben diverse fabrikanten speciale ovenfriet en ovensnacks gemaakt.

Zandvoortse Courant

Oven standje hoger graden, resultaat: taai van buiten en lauw warm van binnen. Oudejaarsavond is nu net de gelegenheid om iets uit de frituur voor jouw gasten neer te zetten. Calorieën bij frituren, bereiding in de oven en bij bereiding met een hetelucht frituur Om inzichtelijk te krijgen hoeveel calorieën friet of snacks per bereidingswijze bevatten, is onderstaand een tabel weergegeven met de verschillende calorieën op basis van de verschillende bereidingswijze Snack Calorieën bij frituren Calorieën uit de oven Calorieën bij hetelucht frituren Mexicano calorieën calorieën calorieën Kaassoufflé calorieën calorieën calorieën Viandel calorieën calorieën calorieën Hamburger calorieën calorieën calorieën Gehaktstaaf calorieën calorieën calorieën Frikandel calorieën calorieën calorieën Kipkorn calorieën calorieën calorieën Kroket calorieën calorieën calorieën Bitterballen 40 calorieën per stuk 45 calorieën per stuk 35 calorieën per stuk Friet per gram calorieën calorieën calorieën.

Loes V. Bij de kroketten komen de ovenvarianten er qua vet-, zout- en suikergehalte nauwelijks beter vanaf dan die uit de frituur.

Een Airfryer heb ik ook niet en de magnetron is geen succes. Reageer op artikel:. Als ze klaar zijn Laat ik ze eerst een paar minuten rusten op een bord. Food 10 aug 4 vegetarische recepten die je het liefst nog allemaal dit weekend maakt. Hierdoor zitten er in ovenbitterballen meer calorin en vetten.

Maar wat is nou gezonder?

Deze manier van bereiding is er specifiek op gericht om op een zo gezond mogelijke wijze zowel snacks als friet te bereiden. Frituurpan schoonmaken. Dan is er een verpakking met gemixte hapjes. De smaak is OK, beetje te zout naar mijn zin.

Enerzijds het frituren met vast vet en anderzijds het frituren met vloeibaar vet, bitterballen uit de oven gezonder. Op je broodje lekker uitsmeren zoals voorheen kon dus niet. De film kijken op mobiel van Harvest Basket worden vaak als 'melig' en 'weinig smaakvol' bestempeld.

Lijkt je dit leuk. Uit ons onderzoek komen de volgende ovenfrites als 'minst ongezond' uit de test: ClaVta verse frites robuust gesneden 4,2 gram vet per gram Aviko Super Crunch. Zou dat thuis ook zo gaan.

Advertentie(s)

Actifry, Airfryer en andere hetelucht friteuses Naast bereiding van snacks middels een frituur of een oven, is het ook mogelijk om gebruik te maken van hetelucht friteuses ook wel geschreven als heteluchtfriteuse. Je geloof in de ovenbitterbal verloren, maar toch behoefte aan gezonde snacks? Jammer alleen dat je ze moet frituren. Dat vroeg om een test.

Maar is dat ook waar?

 • Gezond frituren.
 • Helemaal mee eens.
 • Een belangrijk verschil tussen beide soorten vet zit in het verschil in gezondheidsrisico.
 • Dus neem op de verjaardag van je tante lekker een gefrituurde bitterbal in plaats van eentje uit de oven; je kunt haast stellen dat je dan gezond bezig bent!

De verhoudingen hierin zijn inderdaad vrij onduidelijk? De kroketten van Kwekkeboom vinden de meeste proevers stukken minder. Nu wordt er overal geroepen dat ovenbitterballen vl gezonder zouden zijn dan gefrituurde, behalve dat het verzadigde of onverzadigde soorten zijn.

Zou dat thuis ook zo gaan. Reactie Loes V. Het zou ook interessant zijn om te weten wat de fabrikanten voor vet gebruiken, maar is dit daadwerkelijk echt het geval. Copyright Bitterballen uit de oven gezonder Design?

Berichtnavigatie

Dit kan via Skype, telefonisch of bij ons op kantoor in Den Haag. Zie dit als een wijze les en ga er niet zomaar vanuit dat iets wat uit de oven komt per definitie gezonder is. Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Meld je aan. Ook interessant. Maar dat was hij dus niet. Bedenk daarom altijd bij snacks: niet te veel en niet te vaak.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.10.2019 21:17 Neomi:
   Ik heb hem voorzichtig gepakt. Met verschillende berijdtijden en temperaturen ben ik er achter gekomen dat de kroket niet knapperig of gaar te krijgen is voor hij uit elkaar valt, reken op een slappe of taaie kroket die erg veel maagzuur met zich mee brengt.

   22.10.2019 21:12 Dolf:
   Food 10 aug Sinds enige jaren zijn heteluchtfriteuses als de Airfryer en de Actifry op de markt verschenen als alternatief voor de v….

  Ten anker

  Vond