• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

De jongen in de gestreepte pyama

Gegevens
Gemaakt door: 20.07.2019
Auteur: Sahar
Bekeken: 400

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Hij schreef al veertien romans waaronder vijf jeugdromans. Ook wel triestig. Boekverslag Nederlands Dolores door No?

Heel erg bedankt! Een boek dat makkelijk leest en ook prima geschikt is voor de jeugd. Raso De Heen 24 april Hij is iemand die respect en ontzag afdwingt maar toch hartelijk en begrijpend is voor zijn familie. Het won belangrijke prijzen in diverse landen en ook zijn de filmrechten aangekocht. Misschien juist wel door de eenvoud van schrijven over een zeer zwarte periode uit onze geschiedenis, laat de schrijver John Boyne met zijn roman “De jongen in de gestreepte pyjama” een diepe indruk achter.

Eerst heb ik de film gezien paar jaar geleden en was daar zeer door ontroerd. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Sameda Blijham 20 februari Ik raad dit product aan!

Gevoelens van verlies blijken ook hier universeel. Een boek dat makkelijk leest en ook prima geschikt is voor de jeugd.

Kinder- en jeugdboeken: recensies en voorleesnieuws

Een erg mooi en indrukwekkend boek. Een aanrader. Het is ontroerend om de vriendschap tussen de jongens te zien ontstaan. Je ziet de wereld heel anders door de ogen van het jongetje.

De jongen in de gestreepte pyjama Lezen voor de lijst. Geschreven bij Op advies van een vriendin dit boek gekocht. Het einde grijpt je naar de keel en is om heel stil van te worden.

Precies grote plantenbak maken van hout de wereld voor een jongen van die leeftijd ook echt een raadsel moet zijn en alles in wezen nog de jongen in de gestreepte pyama moet worden! Hij wordt zelf eigenlijk gespaard van de ergste gruwel en kan het dan ook allemaal niet echt bevatten.

Indrukwekkend, hoe de sfeer neergezet is. Let er eens op watvoor effect dat op je heeft tijdens het lezen. Boek over een jongen die met zijn ouders en zus verhuisd naar een plek vlakbij een concentratiekamp omdat zijn vader daar commandant is. Geschreven bij De jongen in de gestreepte pyjama Goed leesbaar boek eenvoudig van opzet maar met een ijzersterk verhaal.

Navigatiemenu

Ik vind het een mooi verhaal. Ja ja.. In feite is de andere kant van het hek het concentratiekamp Auschwitz.

Vooral het laatste hoofstuk was indrukwekkend, ik zao hem zeker lezen als je dat nog niet gedaan hebt. Echt een boek om gelezen te hebben. Spannend Leerzaam. Jan Harderwijk 25 mei Maar het is een super leuk geweldig gestreept lief schattig maar geweldig boek, blijft lang hangen. Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.

Wat een prachtig einde! Je kunt er direct beelden bij vormen over de vertelde situatie en personen. Dit boek mag zeker niet ontbreken in ieders boekenkast. Het einde had ik niet verwacht, maar past wel helemaal in de lijn van het boek. Menu Sidebar.

Het einde is een mooie vondst maar je ziet het wel al 3 hoofdstukken vantevoren aankomen. Het boek in 1 ruk uitgelezen. De vriendschap met Bruno en Schmuel is heel bijzonder, beleefd en gezien door de ogen van een kind, op een abnormale manier. And sooner or later you will arrive with Bruno at a fence. Ze gaan samen spelen en pats boem het verhaal is afgelopen.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Heftig en bijzonder geschreven verhaal, afronding van de shape aan de onderkant van de de jongen in de gestreepte pyama.

John Boyne. Of je schrijft de Nederlandse vertaling op "Leider". De "Furie"?? Dit boek zou verplichte kost moeten zijn op school.

Wat een bijzonder boek, prachtig. Door zijn vriend Shmuel is het leven voor Bruno in Oudwis bijna aangenaam geworden? Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   27.07.2019 03:59 Menthe:
   Het is gratis en je krijgt: Maak direct een profiel aan!

  Ten anker

  Vond