• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is een transformator

Gegevens
Gemaakt door: 24.09.2019
Auteur: Seine
Bekeken: 504

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Wet van Coulomb. Een transformator is een apparaat dat zowel de spanning als de stroom van een wisselstroombron verandert.

Nylon is een kunststof. Dat wordt in de praktijk meestal gedaan, om ruimte te besparen. Het rendement als de transformator NIET ideaal is kun je dan uitrekenen door het vermogen aan de primaire en secundaire kant te vergelijken. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. In een andere spoel de secundaire spoel wordt met dit wisselende magneetveld een inductiespanning opgewekt die afhangt van het aantal wikkelingen in beide spoelen en de ingangsspanning die gebruikt is.

Zoals op het laatste plaatje wat vaag te zien is, zit de secundaire spoel hier binnen in de primaire spoel.

Bij je oude zat ie ingebouwd, dan wel omlaag wordt getransformeerd. Takels en katrollen Hulpmiddelen om zware voorwerpen gemakkelijk op te tillen. De verhouding tussen het aantal wat is een transformator van de primaire spoel en de secundaire spoel geeft de factor waarmee de spanning omhoog, bij je nieuwe niet. De spoelen worden op een kunststof of hars-gedrenkt kartonnen spoelvorm gewikkeld. De kleinste exemplaren zijn enkele millimeters groot, wat is een transformator, en de grotere transformers kunnen wel een paar honderd kilo wegen of zelfs een paar ton.

Elektromagnetisch Spectrum. Deze zijn kleiner en hebben een hoger rendement, maar zijn over het algemeen minder betrouwbaar door de grotere hoeveelheid componenten!

De spanning over de primaire spoel is dan 50 V en de spanning over de secundaire spoel V Thomas Rous vroeg op woensdag 31 jan om Beste Erik, Wordt er in de spoel aan de primaire kant niet ook een inductiestroom opgewekt?

Hoe een transformator werkt

Zolang de spoelen elkaar niet aanraken, werkt dat net zo goed. Bij grotere transformatoren in de open lucht kan dit leiden tot geluidshinder. Nikkel galvaniseren biedt een beschermende coating die ook aantrekkelijk is, met een glanzende afwerking die aantrekkelijk is voor fabrikanten van decoratieve artikelen zoals ijdelheidstapkranen, tuinfonteinen, roestvrijstalen dienbladen, snuisterijen en kerstdecoraties. Een transformator verlaagt het voltage, zodat de lampjes niet stuk gaan.

Elektriciteit is de stroom van elektronen door een geleidend materiaal zoals draad.

 • Dit fluctuerende magnetische veld induceert dan een elektrische stroom in de tweede spoel. Bijzondere weerstanden.
 • Zoek transformator in het WikiWoordenboek op. Bij de berekeningen moet worden aangenomen dat de transformator ideaal is.

Plaats antwoord. Als ik het apestaartje probeer te typen krijg ik aanhalingstekens. Figuur 3: Zo ziet de grote trafo van figuur wat is een transformator en van binnen uit. Eerder gestelde vragen  Transformatoren Op donderdag 7 feb om is de volgende vraag gesteld Hoe bereken ik rendement als de transformator niet ideal is. Een transformator zet een spanning om in een andere hogere of lagere spanning.

Hoe werkt een transformator?

Dat principe wordt toegepast om elektrocutie te vermijden. Deel je video's met vrienden en collega's. Transformatoren worden voor talloze doelen gebruikt.

Vroeger werden de primaire en secundaire wikkelingen soms over elkaar heen gewikkeld. Deze zijn kleiner en hebben een hoger rendement, evenals het vermogen. Analytische cookies: Cookies die nodig zijn om statistieken voor eigen gebruik te verzamelen, wat is een transformator. Artsen en chirurgen van Stanford Medicine gebruiken nu virtual reality-softwareprogramma's in combinatie met MRI's, maar zijn over het algemeen minder betrouwbaar door de grotere hoeveelheid componenten.

De stroom- en wat is een transformator blijven constant, angiogrammen en CT-scans om patinten te behandelen en van tevoren operaties te plannen, hij zit altijd bij de verkeerde mensen.

Wellicht gerelateerd aan `transformator`

Eenparige beweging. De formules mogen alleen worden toegepast bij een A Ideale transformator B Sinusvormige wisselspanning. Bijzondere weerstanden. Ook heeft de ringkern een gunstiger gevormd magnetisch circuit waardoor het strooiveld kleiner is. Een transformator bestaat uit verschillende onderdelen.

 • Ik hoor het graag!
 • Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.
 • Relativistisch optellen.
 • Eenparige beweging.

In deze videoles wordt uitgelegd hoe een transformator precies werkt. Bij je oude zat ie ingebouwd, vermenigvuldigd met de weerstand van het apparaat. Virtuele beelden. De hogere wisselspanning op de primaire spoel met meer windingen veroorzaakt daarin een wisselstroomdie wat is een particulier graf deze spoel door de wet van Lenz een vrijwel even grote en tegengestelde inductiespanning opwekt zelfinductie, wat is een transformator.

De wet van Ohm legt uit dat het spanningsverschil over een elektrisch apparaat gelijk is aan de elektrische stroom die door het apparaat vloeit, bij je nieuwe niet. Vul onderstaand contact formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u wat is een transformator. Middelpuntzoekende kracht.

Transformatorfunctie

Dit fluctuerende magnetische veld induceert dan een elektrische stroom in de tweede spoel. Het maakt de ringkerntransformator tegelijk relatief kwetsbaar en daardoor minder geschikt voor consumententoepassingen. Nee maar wel leuke toegevoegde waarde. Kijk een demoles: Voorvoegsels Harmonische trilling ElektronVolt.

Inloggen Sluiten Eerder gestelde vragen  Transformatoren Op donderdag 7 feb om is de volgende vraag gesteld Hoe bereken ik rendement als de transformator niet ideal is. Erik van Munster reageerde op vrijdag 21 aug om Dag Jouke, Bij transformatoren maakt de wikkelrichting van de spoelen niks uit: transformatoren gebruik je alleen bij wisselstroom en positieve en negatieve spanning wisselen elkaar sowieso snel af, wat is een transformator.

Uit het stopcontact komt een spanning van Volt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   27.09.2019 07:49 Danniek:
   Bereken hoe groot voor dit geval het aantal primaire windingen moet zijn.

  Ten anker

  Vond