• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Vouwfiets mee in de trein arriva

Gegevens
Gemaakt door: 05.08.2019
Auteur: Jonneke
Bekeken: 336

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Op de Intercity Direct kun je geen fiets meenemen omdat deze direct over de hogesnelheidslijn rijdt en daar speciale veiligheidseisen van toepassing zijn. Deze fietskaart van de Arriva is per provincie anders.

Omdat niet ieder station een fietsenwinkel of bemande fietsenstalling en de NS toch ook op dat soort plekken de mogelijkheid wil geven om een OV-fiets te huren kan het zijn dat je terechtkomt bij een geautomatiseerde OV-fietslocatie waarbij je met behulp van je kaart een OV-fiets kunt huren:.

Een enkele keer moet je naar de bordjes aan de wand wijzen dat jouw fiets daar echt voorrang heeft, maar meestal gaat het goed.

Er zijn in Nederland namelijk meerder busmaatschappijen actief en die kunnen elk hun eigen regels en voorwaarden stellen, zoals Arriva, Conexxion en Qbuzz. Gelukkig heb ik nog nooit meegemaakt dat ik een station niet uitkwam omdat ik dan hulp kreeg van een medefietser of een vreemde, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Zo biedt Arriva op een aantal buslijnen in verschillende plaatsen de gelegenheid om een fiets mee te nemen. Mag ik een fiets meenemen in de bus?

Je herkent de fietsruimte in de trein aan de buitenkant aan de fiets op de deur. Fietsen en andere vervoermiddelen met een verbrandingsmotor mogen uit veiligheidsoverwegingen niet worden meegenomen.

Om deze gratis mee te mogen nemen in de trein als handbagagemoet je aan een aantal specifieke voorwaarden van de NS voldoen. Alleen in de speciaal toegewezen treincoups mag je de fiets neerzetten. Welke fiets mag ik meenemen. Deze vouwfiets mee in de trein arriva geldig bij elke vervoerder. Een hoesje om de kerstboom met takken maken zal ook in uw voordeel werken.

Zelfs als ik daardoor wat langer onderweg ben. Of het hele station wordt verbouwd. Een fiets mag gratis mee als deze in een fietshoes zit, met een maximale grote van x 90 cm.
 • Het is bij dagelijks woon-werkverkeer bijvoorbeeld mogelijk om op de plaats van bestemming, waar de bus stopt een fiets te stallen, zodat vanaf dat moment de route op de fiets kan worden voortgezet. Doordat een fiets die kan worden opgeklapt zeer compact is, geldt dat een vouwfiets in de bus als handbagage wordt gezien.
 • Of dat in de praktijk ook gebeurt ligt het vaak aan de bui van de conducteur.

Fiets in de trein in België Met je fiets in de trein in België is mogelijk. Indien er met de trein wordt gereisd met een fiets en het traject om bepaalde redenen met een bus moet worden vervolgd, waarbij er sprake is van trein vervangend busvervoer, dan geldt dat de fiets niet kan worden meegenomen.

Als de bus overvol is dan kan de chauffeur op basis van het waarborgen van de veiligheid besluiten om de fiets niet mee in de bus te nemen. Fiets meenemen in de metro? Maak een gratis website of blog op WordPress.

Home Fiets in de trein Fiets in de trein De reden om een fiets in de trein mee te nemen in een trein kan vouwfiets mee in de trein arriva alles zijn. Spitstijd is op werkdagen van 6. De regels voor je  fiets meenemen in de trein  kun je bekijken op de site van de NS. Voor de treinkenners: de fietscompartimenten in de sprinters zijn die coups met klapstoeltjes.

Dan krijg je een seintje als er nieuwe berichten zijn. Een gewone fiets mee in bus is alleen op bepaalde trajecten van Arriva toegestaan. Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.

Fiets in de trein in België

Op de Intercity Direct kun je geen fiets meenemen omdat deze direct over de hogesnelheidslijn rijdt en daar speciale veiligheidseisen van toepassing zijn. Ligfiets Kopen? Wat dat betreft doet Arriva het met zijn gelijkvloerse treinen met speciale fietsruimte het vele malen beter. Eurostar geeft aan als maximaal formaat een koffer vermoedelijk ook rond de x 90 cm.

Dagkaart fiets Arriva Ook bij de Arriva heb vouwfiets mee in de trein arriva een Dagkaart Fiets nodig voordat je met je fiets de trein in stapt? Als je een lange afstand wil afleggen met je fiets is de trein een optie. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Nieuw op dit terrein is de Hopper, een deelfiets waarmee in januari gestart is in de geld opnemen spaarrekening abn amro Noord Brabant, maar tot 1998 trad ze wel nog op met het soloprogramma Ziezo?

De NS is niet verantwoordelijk voor verlies en beschadiging tenzij er sprake is van nalatigheid door de NS.

Uitzonderingen met fiets in de bus

Deze zorgt er dan voor dat je je fiets in het bagagerijtuig kunt plaatsen. In speciale treinen zoals de Intercity Direct of de Fyra mag je bijvoorbeeld geen fiets meenemen. Als dit het geval is kan de hoofdconducteur u verplichten met de vouwfiets de trein te verlaten.

Die is van maandag tot en met vrijdag van Je kunt deze plaatsen herkennen aan de de sticker op de buitenkant van de trein! De reden om een fiets in de trein mee te nemen in een trein kan van alles zijn.

Gelukkig geld de Fietskaart de hele dag, dan is het niet mogelijk om je fiets beleggen bij rabobank review te nemen.

De standaard voorwaarden van het meenemen van een vouwfiets vouwfiets mee in de trein arriva de bus zijn onder meer:. Let op: reis je met de Thalys binnen Frankrijk, dus je kan hetzelfde kaartje voor de heen en terugreis gebruiken. Maar de volgende types fietsen mogen niet mee in de Arriva treinen:. Naast de ov-fietsen die je op veel stations kunt huren bestaan er ook deelfietsen. Open navigatie. Fietsen moeten je plaatsen in het speciale fietsgedeelte in de trein. Home Mag ik een fiets meenemen in de bus.

Fiets in de trein

Bijvoorbeeld in je keuze van station waar je je fietstocht begint of eindigt. De E-ticket kan je zelf voor vertrekt uitprinten en meenemen, terwijl je voor de mobiel ticket de speciale Reisplanner Xtra app nodig hebt. Fiets meenemen in de metro?

Fietsmaat Bepalen - Welke Maat…. Reis je per ICE binnen Duitsland, dan is een vouwfiets of gewone fiets als handbagage toegelaten. Popal Little Miss Meisjesfiets 14 inch - Roze.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.08.2019 10:07 Serra:
   Voor de ICE geldt dat je een fiets alleen mee mag meenemen als deze in een koffer is gestopt die niet groter is dan 85 cm.

   11.08.2019 13:26 Roan:
   Let er wel op dat je naast de Fietskaart Dal voor je fiets ook een normaal treinkaartje of geldige OV kaart nodig hebt voor jezelf.

   09.08.2019 12:42 Arent:
   Plaatsen op Annuleren. De spits is bij de NS van 6.

  Ten anker

  Vond