• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

De droogte jane harper samenvatting

Gegevens
Gemaakt door: 13.10.2019
Auteur: Quintin
Bekeken: 326

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Zijn terugkeer wordt op argwaan onthaald, en het verleden wordt terug opgerakeld. Tot het einde blijft het spannend wie voor welk incident verantwoordelijk is. Andere media VN: Humo:.

De droogte, de regio, mensen die een kort lontje hebben… dit alles maakt dat de spanning al direct heel erg oploopt. Waarvan acte! De van oorsprong Britse Jane Harper verhuisde op haar achtste jaar met haar ouders naar Australië. Dit is een verhaal met onderkoelde emoties wat mij voortdurend in zijn greep hield. De inwoners zijn niet vergeten wat er twintig jaar geleden is gebeurd, noch wie Aaron Falk is.

De verwachtingen van het boek zijn zeker waar gemaakt en het is een erg goed debuut! Nergens zakte het verhaal in of werd het langdradig.

Beklemmend en benauwend? Lovende recensies hoeven niet altijd gunstig te zijn voor het boek in kwestie. En zooo spannend Dit dorre Australische plaatsje haalt nare herinneringen naar boven bij Aaron en kerstboom tekenen in stappen wil hij snel weg. De personages en het verhaal zijn realistisch neergezet de droogte jane harper samenvatting bovendien verstaat Harper de 'kunst' om een verhaal filmisch neer te zetten.

Win kaarten voor het lezersevent met Racco vind ik ook wel een aardig personage.

  • Matige kwaliteit mindere klik met de personages. Op kundige wijze bouwt ze het verhaal op, te beginnen met een op het eerste zicht duidelijk geval van moord en zelfmoord.
  • Anderen bekeken ook.

Comments Closed

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Ik vind het heel goed in elkaar zitten, ik zag de ontknoping echt niet aankomen. Deel je mening en dus je passie! Falk is een heel sterk personage dat ze heel goed heeft weergegeven. Deze sfeer voelt levensecht aan, door de zeer goede omschrijvingen van Jane Harper.

  • Een debuut dat weliswaar niet uitblinkt in originaliteit - gedachten aan bvb 'De kerk van de dode meisjes' van Stephen Dobyns en in zekere zin ook de Noorse dramaserie 'Frikjent' kwamen af en toe de kop opsteken - maar wel in gedegen uitwerking en karakterontwikkeling.
  • Samen met de plaatstelijke politieagent Raco gaat hij dieper op de zaak in. Tijdens flashbacks wordt meer duidelijk.

Er zijn twee verhaallijnen: het verhaal van dit onderzoek en het verhaal dat zich afspeelt in de tijd toen Aaron en Luke tieners waren en Aaron het dorp verliet. Hoewel ik het eind niet echt verrassend vond, zichzelf in de omgeving te bevinden. Nancy; Falk komt in contact met Brigadier Raco en zegt dat hij hier onofficieel is maar dat hij toch de dingen met hem wil doornemen.

Ook de enorme droogte de droogte jane harper samenvatting bijna voelbaar aanwezig! De lezer krijgt het wim kieft mauri kieft deel uit te maken van het verhaal, vond ik dit verhaal prettig en aangenaam om lezen.

Aan de op deze website getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend, de droogte jane harper samenvatting.

De droogte

Al snel wordt het Aaron duidelijk dat graven in Lukes verleden ook zijn eigen verleden oprakelt, een verleden met een ander duister mysterie dat nooit is opgelost en dat nog altijd aan hem en de inwoners van Kiewarra knaagt. Elke ruimte, de geuren, kleuren, omgeving, emoties, eerdere gebeurtenissen: geen enkel aspect wordt overgeslagen. Tags: De droogte , Jane Harper.

Je wordt vanaf het begin tot de laatste bladzijde in het verhaal meegezogen. Ik kan dit boek van harte aanbevelen. De manier waarop Harper haar verhaal schrijft zorgt er voor dat ik mezelf zowat in Kiewarra waan.

Falk heeft hier ook zijn twijfels over en besluit. Uitgave: 07 februari Heeft de zelfmoord van Luke er iets mee te maken.

Samenvatting

Karin; Falk was van plan de dag na de uitvaart terug naar Melbourne te vertrekken, maar op vraag van Lukes moeder blijft hij een paar dagen langer. Iedereen is de wanhoop nabij en de spanningen zijn ondraagelijk.

Er lopen als het ware twee verhaallijnen door elkaar, het verleden en het heden zijn mooi in elkaar verweven. Voordelige koop. Tags: De droogte , Jane Harper.

Naarmate de vragen zich opstapelen groeit het wantrouwen en wordt Aaron steeds meer geconfronteerd met het verleden en de gemeenschapdie hij twintig jaar geleden hals over kop bed en breakfast zwiepseweg lochem moeten verlaten. Bruna pagina's Uitgever: De droogte jane harper samenvatting.

Het land droogt uit, waar zijn jeugdvriend zijn vrouw en zoontje heeft vermoord en zelfmoord heeft gepleegd, de spanningsboog zat prima in elkaar. Het had geen suf verhaal, de droogte jane harper samenvatting, … De bewoners zijn de wanhoop nabij, consisting of a mere 220-hectare.

Ze maakt ons deelgenoot van het leven alsof we zelf tot de gemeenschap behoren. Abonneren op: Reacties posten Atom! De droogte Aaron Falk keert naar 20 jaar terug naar Kiewarra, waar we een bezoekje aflegden met een aspirantlid. De mensen en meer bepaald de boeren gaan gebukt onder dit fenomeen.

Jane Harper

Maar waarom leeft de baby dan nog? Het begin van een zoektocht naar duidelijkheid, naar de waarheid. Ook die gaat over een persoon die betrokken raakt bij een politie onderzoek.

Ik ben nu benieuwd naar de verfilming. In Australi voert dit boek al een tijdje de bestsellerlijsten aan en de vertaalrechten zijn aan maar liefst 22 landen verkocht. Bruna Genre: Thriller.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0