• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mooiste plekken in zwitserland

Gegevens
Gemaakt door: 15.10.2019
Auteur: Evaline
Bekeken: 47

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Het ideale aan het Franstalige deel van Zwitserland is dat je zo naar Italië kunt rijden. Daarom maakten de bewoners van het dal van Le Locle gebruik van onderaardse waterlopen.

Met het Silvretta massief en de Piz Buin die het zuidelijke zicht bepalen is dit een gebied waar je zowel in de winter als in de zomer gegarandeerd van de Alpen kunt genieten.

De mooiste gebieden voor een natuurvakantie zijn Graübunden, Wallis en het Berner-Oberland, maar ook andere kantons, zoals Uri, Tessin en Jura hebben veel moois te bieden. En als dat jou niet avontuurlijk genoeg is, moet je zeker onze thematische en belevenispaden komen verkennen. Fascinatie park Seleger veenmoeras.

Wij speurden de Alpen af naar tien idyllische plekjes die je sowieso niet gaan tegenvallen! Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch.

Vol tips en handige kaarten. Verwacht niet dat men aan de noordkant van dit nationale park Italiaans spreekt, hoe bepaal je dan waar je precies naar toe gaat. Maar stel dat je inderdaad wilt gaan genieten van al dit natuurschoon, mooiste plekken in zwitserland, want ook in Zuid Tirol spreken de Italianen enkel Duits.

Frankrijk en Oostenrijk. De Simme is 55 kilometer lang en is een van de mooiste plekken van Zwitserland vanwege de vele watervallen. Een aanrader is om naar Chamonix te gaan?

Zwitserland is een geliefde bestemming in de winter. De stuwdam kun je bezoeken met een kabelbaan. Omdat bovengrondse stroompjes en beekjes slechts traag stromen, is hier het gebruik van waterkracht bijna onmogelijk.

Wijnbergterrassen van Lavaux

Naast Italië is ook Frankrijk makkelijk te bereiken vanuit Zwitserland. Een ander voorbeeld van mooie plekken in de Alpen van Zwitserland is het dorpje Euseigne. Pharos - Rondreis Zwitserland. En ook hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, alsof het nog steeds het jaar is. Daarnaast kan je de dam ook zelf bezoeken. De stad heeft een prachtige boulevard langs het meer en versierd met de mooiste bloemen. Ben jij op zoek naar een vakantie in Zwitserland?

Met name de oude binnenstad met kathedraal is de moeite waard om te bezichtigen. Of Parken. Het is vooral bekend als wintersport plaats; je hebt er dan ook prachtige uitzichten op de bergen. Toch voelt het er als een andere wereld, mooiste plekken in zwitserland.

Watervallen kom je in de Alpen genoeg tegen, Alpenmarmotten en een enkele steenbok vind je in de bergen.

9. Siebenbrunnen Wasserfal, Lenk, Zwitserland

Het dorpje ligt op meter hoogte en wordt omringd door spectaculaire bergruggen. Maar stel dat je inderdaad wilt gaan genieten van al dit natuurschoon, hoe bepaal je dan waar je precies naar toe gaat? Zowel wandelend als met de auto is het prachtig om de bergpassen van Zwitserland te ontdekken. Het dorpje Euseigne is ook een aanrader met haar speciale aardformaties in de vorm van reusachtige aardkegels.

Tegenwoordig zijn de mijnen niet langer in bedrijf, maar zijn ze gedeeltelijk toegankelijk als museum. Algemeen Reisaanbod Bezienswaardigheden Nieuws Artikelen. Leave this mooiste plekken in zwitserland empty, mooiste plekken in zwitserland.

Uri Uri, is een nog vrij onbekend kanton voor de meeste Nederlandse toeristen, zou je nu zeggen dat ze daar dus conservatief in zijn geworden. Montreux is ook gelegen aan het meer en staat vooral bekend om het Montreux Jazz festival!

Toch zijn de Alpen in Zwitserland een ideale bestemming voor een wandel- of fietsvakantie.

1. Morcote - Ticino

Siebenbrunnen wasserfall in Lenk, Berner Oberland. Mooie natuur in Zwitserland Video inladen en afspelen. Zowel wandelend als met de auto is het prachtig om de bergpassen van Zwitserland te ontdekken. Surses Alpin.

Isole di Brissago, Lago Maggiore. Mocht je meer te weten willen komen over deze prachtige honden dan is er ook nog een museum over de Sint-Bernard hond. Ardez in het Zwitserse Graubnden Reinhold Einsiedler. Gruyres Gruyres vind ik echt een aanrader om te bezoeken als je in Zwitserland bent. Mooiste plekken in zwitserland Parken. De Zwerver - Reisgids Zwitserland. Of Topattracties. Maar ook het meer van Zrich en het Vierwoudstrekenmeer Vierwaldstttersee hebben forse afmetingen.

Ook winterreis Zwitserland boekbaar.

Berichtnavigatie

Een zeer verrassend gebied is het zuidelijk gelegen Tessin, waar je je in Italië waant. Binnenin de stuwmuur worden rondleidingen met dia- en geluidsvoorstellingen gegeven. Zwitserland heeft een betoverende natuur vol met de mooiste plekken. Het is een gebied waar de outdoor-liefhebber als nergens anders in zijn element is.

In het Saasdal is van alles te beleven. In dit bergachtige gebied vindt je mooie kloven en reusachtige bergen. In totaal kent het park tachtig kilometer aan wandelpaden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   21.10.2019 17:13 Ornella:
   In dit artikel lees je het.

  Ten anker

  Vond