• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar hoofdletter

Gegevens
Gemaakt door: 13.10.2019
Auteur: Alem
Bekeken: 595

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De Woorden van de Week — week Post by jkien "de lachende panda" "jkien" Post by jkien Leef in het heden, wens iemand liever een gelukkig oudjaar.

Zo, ook weer opgelost. Pas als je iemand een  gelukkig nieuwjaar  wenst, strekt die wens zich uit over het hele komende jaar. Woorden die een getal bevatten krijgen ook een koppelteken, tenzij je het deel dat volgt op het cijfer koppelt aan een ander woord:. Volgens de spellingregels schrijven we de namen van feestdagen weliswaar met een hoofdletter, maar geldt dat niet voor samenstellingen met die namen of met delen daarvan.

Onjuist spatiegebruik: Angst voor lange woorden Hippopotomonstrosesquippedaliofobie.

Johannes UTC. Afleidingen van feestdagen worden nooit geschreven met een hoofdletter tenzij aan het begin van de zin natuurlijk :. Onjuist spatiegebruik: Angst voor lange woorden Hippopotomonstrosesquippedaliofobie. Post by el misti [ Want dat is nog best een ingewikkelde kwestie!

Brandende kwestie: hoe om te gaan met hoofdletters tijdens de feestdagen?

Reactie toevoegen

Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels. Nieuwjaar betekent bij die wens dus zoveel als 'het nieuwe jaar'. Onjuist spatiegebruik: Angst voor lange woorden Hippopotomonstrosesquippedaliofobie.

Afleidingen van feestdagen worden nooit geschreven met een hoofdletter tenzij aan het begin van de zin natuurlijk :. Het is weer het einde van het jaar, de tijd van de kerstwensen. Kerstmis of kerst met een hoofdletter?

Is de dag 1 januari bedoeld. Petronelleke 19 februari at - Reply. Ook voor kerstdagen  en kerstfeest  geldt dat ze niet met een hoofdletter gespeld worden. You must have JavaScript enabled to use this form, vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar hoofdletter. Ik geef hieronder het verschil in schrijfwijze tussen beide aan. De naderende feestdagen brengen allerlei vragen met zich mee. P ndabear, eats shoots and leaves UTC.

Kerstmis of Kerst? Wanneer gebruik je een hoofdletter?

Echte feestdagen beginnen altijd met een hoofdletter, zowel volgens het Groene Boekje als het Witte Boekje:. De 31e december is geen officiële feestdag, dus schrijf je 'oudejaar', 'oudejaarsdag' en 'oudejaarsavond'. Goed met Tekst gebruikt cookies van Google Analytics en anderen om het gebruik van de website te analyseren en zo de site beter af te stemmen op de bezoeker.

Maar dan. OK, ik begrijp het en ga akkoord. Michel Martens. Het Witte Boekje bevat alternatieve spellingsregels die iets dichter bij de mensen staan. Post by el misti Wat een onzin om iemand een kaart te sturen met daarop: Prettige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar.

Recentste berichten

Ook aan 'oud en nieuw' is niets officieels, dus alles met kleine letters. Het meervoud beiden wordt alleen voor personen gebruikt. Dat verbetert de leesbaarheid.

Post by Luc Post by Rein Post by el misti [ Pas als je iemand een  gelukkig nieuwjaar  wenst, strekt die wens zich uit over het hele komende jaar.

 • Post by Ruud Harmsen Ze d.
 • Zakelijk Engels: e-mail en telefoon Utrecht Taaltraining - 2 dagen.
 • Oct 1.
 • OK, ik begrijp het en ga akkoord!

Juicers en hitte-eilanden. Michel Martens. Maar dan. Ik geef hieronder het verschil in schrijfwijze tussen beide aan.

Zijn we er daarmee. Ter vervanging hebben ze nu een twee maand durend WinterLight-festival uitgedokterd, want de wens voor een goede middag gaat dan een stuk langer mee!

Helder zakelijk schrijven Amsterdam Taaltraining - 2 dagen. Volgend artikel.

Gerelateerde artikelen

Ook in woordgroepen en samenstellingen krijg je geen hoofdletter. Ook in Zalig Kerstmis, Zalig Pasen en Vrolijk Suikerfeest schrijven we hoofdletters omdat we naar de feestdag zelf verwijzen. Correct Nederlands Utrecht Taaltraining - 1 dagdeel.

Post by el misti [ ! Nieckq UTC. Uw naam.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   20.10.2019 17:06 Nisrin:
   Zakelijk Engels: e-mail en telefoon Utrecht Taaltraining - 2 dagen. Goed met Tekst gebruikt cookies van Google Analytics en anderen om het gebruik van de website te analyseren en zo de site beter af te stemmen op de bezoeker.

   22.10.2019 06:07 Jop:
   Post by el misti Ikzelf stuur al jaren enkel Nieuwjaargelukwensen.

  Ten anker

  Vond