• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Toegestane maximum massa ongeremde aanhangwagen

Gegevens
Gemaakt door: 12.10.2019
Auteur: Sije
Bekeken: 952

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Aanhangwagens of caravans, waarvan het ledig gewicht plus laadvermogen boven de kilogram ligt, moeten beremd zijn. Wel zijn zij verplicht een witte kentekenplaat te voeren, waarop het kenteken van het trekkende voertuig.

Het werkelijk te trekken gewicht mag niet zwaarder zijn dan het trekvermogen van de auto.

Uw caravan met lading mag maximaal 1. Ook niet bij korte ritjes en ook niet als u een aanhanger van iemand leent. Dit als op het kentekenbewijs van de aanhangwagen een datum eerste toelating is vermeld van na 31 december Wie bijvoorbeeld met een hele zware aanhangwagen, een paardentrailer of een boottrailer wil gaan rijden, moet het rijbewijs BE hebben, ook al is de aanhangwagen leeg.

Wikipedia leert: De aanhangermassa is de maximale  massa  van een aanhanger die een  auto  mag trekken. Maar, als het zou mogen, hoe kan de politie dan controleren of u niet te zwaar beladen bent?

Erg verwarrend gezien het hierboven gepuliceerde antwoord van de RDW? Mits je de aanhanger niet zwaarder belaadt dan wat de auto mag trekken. Ook al zal de aanhanger leeg zijn, er wordt toegestane maximum massa ongeremde aanhangwagen naar het trekgewicht van het trekkende voertuig en de tmm van de aanhanger.

Daardoor zal het laadgewicht kg minder worden. Producten vergelijken.

Geen idee hoe  ze controleren, maar langs bijvoorbeeld de rijkswegen zijn op diverse plaatsen weegbruggen. De nieuwe kentekencard is veilig, handzaam en van deze tijd.

Welk gewicht mag mijn auto trekken?

Voorbeeld 4 Toegestane maximum massa trekkend voertuig: kg Toegestane maximum massa aanhangwagen: kg. In bepaalde gevallen is met alleen het rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen dan kilo  toegestaan. Misschien als ik eens wordt aangehouden door politie, dan weten we het. Nadat het formulier bij de RDW is behandeld, ontvangt de aanvrager ook een brief waarin het vervolgprocédé uitgelegd staat.

Ik heb een BE rijbewijs.

Maar het gaat om de belading. De manier waarop u een aanpassing van de maximum massa naar kg kunt doen is gelijk aan het verlagen van de maximum massa? Heb wel een trekhaak, maar zelf nog nooit met een aanhanger gereden, toegestane maximum massa ongeremde aanhangwagen. Het kleine tuin ontwerpen voorbeelden op creditcardformaat is net zo duur als het papieren kentekenbewijs. De keuring bestaat uit een aantal technische en administratieve controles.

En hoe zit dit in de rest van Europa.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bovendien moeten aanhangwagens of caravans waarvan het ledig gewicht plus laadvermogen boven de kilogram ligt, een losbreekreminrichting hebben. Ook kan overbelading een rol spelen bij het bepalen van de schuldvraag in het geval van een ongeluk. Reden : De toegestane maximum massa van de aanhangwagen is meer dan kg maar de toegestane maximum massa van de combinatie blijft onder kilo. Zowel de technische maximum massa als ook de toegestane maximum massa staan beiden vermeld op het kentekenbewijs van een aanhangwagen.

Handige links Hulp nodig, toegestane maximum massa ongeremde aanhangwagen. Zelf ben ik onlangs aangehouden en heb na lnag discussieren met de Agent een waarschuwing gekregen! En nogmaals, onderweg is niet te controleren op de hoeveelheid gewicht op de aanhanger.

Vorige week een vergelijkbare vraag aan de RDW gesteld Wat mag een auto nou precies trekken? De toegestane maximum mass a is in de meeste gevallen gelijk aan de technische maximum massamaar zou ook lager kunnen zijn. Indien Uw rijbewijs niet voldoet of indien U vragen heeft kunt U zich wenden tot het kantoor van het Centraal Bureau Rijvaardigheid.

Hoofdnavigatie

Op de papieren is sprake van Maximum massa geremd voor een aanhangwagen met remmen Op de creditcard kentekens is sprake van TTM, Technisch maximum massa AHW geremd En dat laatste klinkt mij dan toch meer alsof het gewicht op het kenteken van de aanhanger leidend is en niet het werkelijk gewicht. Koopt u een nieuwe of gebruikte aanhanger bij een BOVAG-bedrijf, dan wordt het kentekenbewijs automatisch op uw naam gezet.

Dit is overigens het wetsartikel. Maar is dat ding volgeladen met zand of stenen, dan zullen ze een beetje moeten rekenen.

Zoals ik het nu lees in toegestane maximum massa ongeremde aanhangwagen verschillende wetten en reglementen klopt bovenstaande info in het RDW antwoord, wat zou het erg zijn als die me zou ontvallen. De eigenaar van de aanhangwagen heeft immers bewust afgezien van montage van een hulpkoppeling of eigenhandig verwijderd en neemt daarmee een risico.

Papieren kentekenbewijs wordt chipkaart Het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat vervangt het bekende papieren kentekenbewijs! Dat houdt in dat de aanhanger niet achter de auto gekoppeld mag worden omdat het maximale gewicht kg te zwaar is?

Dit als op het kentekenbewijs van de aanhangwagen een datum eerste toelating is vermeld van na 31 december Voor bussen zwaarder dan kg of met meer dan 8 zitplaatsen heb je een vrachtwagenrijbewijs rijbewijs C respectievelijk busrijbewijs  rijbewijs D nodig? Uitleg volgt later. Dit houdt in dat het gewicht dat met de aanhanger mag worden vervoerd lager wordt.

Aanhanger trekken met rijbewijs B

Bij aanhangwagens caravans zien we soms een lagere toegestane maximale massa om zo een combinatie binnen het B rijbewijs te houden.

Vaak is dit het zelfde gewicht. Voorbeeld 4 Toegestane maximum massa trekkend voertuig: kg Toegestane maximum massa aanhangwagen: kg. Antwoord van RDW: Als uw auto kilo mag trekken, dan mag u een aanhangwagen trekken die op het kentekenbewijs totaal zwaarder is dan kilo.

De trailer heeft een max laadvermogen van kg. In uw geval dus kg. Rij je daar zo in weg.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0